PRIPREMA HRVATSKIH TRADICIONALNIH JELA
UVJETI ZA UPIS U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar)
- važeća sanitarna iskaznica
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS:
- kopija razrednih svjedodžbi i završne svjedodžbe
- kopija osobne iskaznice
- kopija rodnog lista
- potvrda o obavljenoj praktičnoj nastavi (tada se rade i ugovori o suradnji i provedbi praktične nastave) ili potvrda poslodavca da u radnom procesu obavlja poslove za koje se školuje
- liječničko uvjerenje – polaznici koji već obavljaju poslove za koje se školu ju trebaju imati obavljen pregled na medicini rada pa donose kopiju istoga
- kopija potvrde / uvjerenja o osposobljenosti za rad na siguran način / zaštita na radu
KOMPETENCIJE KOJE SE PROGRAMOM STJEČU:
- Primijeniti pravila za održavanja osobne higijene i poslovnog odijevanja
- Planirati i organizirati potrebne resurse za obavljanje zadataka u kuhinji
- Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta
- Skladištiti namirnice prema vrsti namirnice, standardima i pravilima skladištenja u kuhinji
- Procijeniti potrebnu nabavu i naručiti namirnice kratkog roka trajanja
- Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji
- Kontrolirati i provjeriti pripremljenost namirnica za daljnju obradu
- Planirati minimalne zalihe namirnica i ostale robe u kuhinji
9. Primijeniti osnove ekonomije i poduzetništva u ugostiteljstvu
KLASA: | 602-06/23-06/01 |
URBROJ: | 332-04-02/08-23-11 |
Datum izdavanja mišljenja na program: | 4. srpnja 2023. |
- All
- Ekonomija, trgovina i poslovna administracija
- Graditeljstvo i geodezija
- Osobne usluge, usluge zaštite
- Poljoprivreda, Prehrana i Veterina
- Promet i logistika
- Psihologija, edukacijska rehabilitacija, logopedija i soc. djelatnosti
- Strojarstvo, Brodogradnja i Metalurgija
- Šumarstvo, prerada i obrada drva
- Turizam i ugostiteljstvo
- Zdravstvo i socijalna skrb