OSNOVE UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA
UVJETI ZA UPIS U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
- Važeća sanitarna iskaznica
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS:
- kopija razrednih svjedodžbi i završne svjedodžbe
- kopija osobne iskaznice
- kopija rodnog lista
- potvrda o obavljenoj praktičnoj nastavi (tada se rade i ugovori o suradnji i provedbi praktične nastave) ili potvrda poslodavca da u radnom procesu obavlja poslove za koje se školuje
- liječničko uvjerenje – polaznici koji već obavljaju poslove za koje se školu ju trebaju imati obavljen pregled na medicini rada pa donose kopiju istoga
- kopija potvrde / uvjerenja o osposobljenosti za rad na siguran način / zaštita na radu
KOMPETENCIJE KOJE SE PROGRAMOM STJEČU:
- Primijeniti pravila rada na siguran način
- Primijeniti pravila zaštite od požara
- Primijeniti pravila zaštite okoliša
- Primijeniti pravila prve pomoći
- Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
- Primjenjivati načela HACCP sustava u poslovanju odjela hrane i pića
- Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
- Poštivati organizaciju rada i organizacijsku strukturu na radnom mjestu
- Poznavati osnovne načine posluživanja jela
- Samostalno poslužiti jelo prema određenom načinu posluživanja
- Samostalno dopremiti i poslužiti piće i napitak prema pravilima struke
KLASA: | 602-06/24-06/24 |
URBROJ: | 332-04-02/08-24-19 |
Datum izdavanja mišljenja na program: | 27. svibnja 2024. |
- All
- Ekonomija, trgovina i poslovna administracija
- Graditeljstvo i geodezija
- Osobne usluge, usluge zaštite
- Poljoprivreda, Prehrana i Veterina
- Promet i logistika
- Psihologija, edukacijska rehabilitacija, logopedija i soc. djelatnosti
- Strojarstvo, Brodogradnja i Metalurgija
- Šumarstvo, prerada i obrada drva
- Turizam i ugostiteljstvo
- Zdravstvo i socijalna skrb