O nama

Pučko otvoreno učilište Pouka privatno je učilište osnovano 21. listopada 2005. godine u Karlovcu.

U prvim mjesecima svojega djelovanja, Učilištu je od strane tadašnjeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa odobren rad na izvođenju programa osnovnog obrazovanja odraslih te srednjoškolskog obrazovanja odraslih za programe stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije u zanimanjima prodavač, komercijalist, ekonomist i vozač motornog vozila.

Tijekom narednih godina djelovanja Učilište je nastavilo svoj rad u području obrazovanja odraslih te kontinuirano provodi programe osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, programe osposobljavanja i usavršavanja, odnosno programa za stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija te razne radionice. U više od 700 kvadratnih metara moderno opremljenog prostora, POU Pouka danas provodi ukupno 23 srednjoškolska programa te više od 90 programa osposobljavanja, usavršavanja, mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija.

Programi POU Pouka prolaze strogi proces vrednovanja, stoga svi programi imaju pozitivno mišljenje i odobrenje od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno tome, završetkom određenog programa, stečeno uvjerenje ili svjedodžba upisuje se u e-radnu knjižicu polaznika.

Odgojno-obrazovni proces izvodi se prema suvremenim psihološkim, pedagoškim, i metodičkim spoznajama, prilagođen prethodnom obrazovanju, znanju, vještinama i sposobnostima polaznika uz uvažavanje individualnih sposobnosti svakog pojedinog polaznika.

Obratite nam se:

  • ako nemate završenu srednju školu, a vaše radno mjesto to zahtijeva
  • ako ste završili trogodišnju srednju školu i želite upisati IV. razed kao doškolovanje i dostići uvjete za bolje radno mjesto ili upis na fakultet
  • ako želite promijeniti radno mjesto i upisati prekvalifikaciju
  • ako vaše radno mjesto zahtijeva nova znanja ili certifikat kojim se dokazuje vaše znanje
  • ako vam je potrebno kraće osposobljavanje i usavršavanje kojima se stječu potrebna znanja i vještine
  • ako nemate završenu osnovnu školu

 

Skip to content