O nama

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE “POUKA” iz Karlovca je privatno učilište osnovano 21.10.2005. U trenutku osnivanja Učilište djeluje na adresi Domobranska 21 u Karlovcu, a 1.4.2009. seli se u poslovnu zgradu u moderno uređene prostore u Ulici B. Šuleka 29 u Karlovcu.

Učilište kontinuirano radi na organizaciji i zadovoljenju potreba za obrazovanjem i osposobljavanjem odraslih izvan redovitog školskog sustava u Karlovačkoj županiji, a i šire putem otvaranja centara za rad izvan sjedišta (Ogulin, Slunj).
Programi osnovnog obrazovanja i srednjoškolske izobrazbe odraslih isti su kao programi redovnog školskog sustava, s razlikom u načinu izvođenja nastave.
Nastava se izvodi konzultativno-instruktivnim i dopisno-konzultativnim načinom u popodnevnim i večernjim satima tijekom čitavog tjedna, kako bi polaznici lakše uskladili svoje obaveze, radne i privatne.

Odgojno-obrazovni proces izvodi se prema suvremenim psihološkim, pedagoškim, i metodičkim spoznajama, prilagođen prethodnom obrazovanju, znanju, vještinama i sposobnostima polaznika uz uvažavanje individualnih sposobnosti svakog pojedinog polaznika.

Obratite nam se:

  • ako nemate završenu srednju školu, a vaše radno mjesto to zahtijeva
  • ako ste završili trogodišnju srednju školu i želite upisati IV. razed kao doškolovanje i dostići uvjete za bolje radno mjesto ili upis na fakultet
  • ako želite promijeniti radno mjesto i upisati prekvalifikaciju
  • ako vaše radno mjesto zahtijeva nova znanja ili certifikat kojim se dokazuje vaše znanje
  • ako vam je potrebno kraće osposobljavanje i usavršavanje kojima se stječu potrebna znanja i vještine
  • ako nemate završenu osnovnu školu

Svi programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta što znači upis završenog programa u radnu knjižicu.
Učilište ima odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za realizaciju programa osnovnoškolskog obrazovanja odraslih (troškove školovanja snosi MZOS).

Skip to content