Priprematelj bureka i pizza
Kompetencije
- Raditi na siguran način poštivajući sve mjere zaštite na radu i pridržavati se pravila osobne higijene i higijene radnog procesa.
- Odabrati dobro brašno za izradu bureka i pizze, pravilno ga skladištiti i prepoznati znakove kvarenja.
- Poznavati razne vrste nadjeva za burek i pizzu, prepoznati sirovine, uočiti promjene na njima te ih znati pravilno skladištiti.
- Poznavati razne vrste tijesta, s naglaskom na vučena i kvasna.
- Zamijesiti tijesto za burek i pizzu pomoću mjesilice pridržavajući se mjera zaštite na radu.
- Samostalno ispeći – regulirati rad peći i nadzirati pečenje uz pridržavanja mjera zaštite na radu te određivanja završetka pečenja.
- Rukovati gotovim proizvodom te ga pripremiti za prodaju.
Uvjeti upisa
- osnovna škola
- 15 godina života
- liječničko uvjerenje medicine rada
- važeća sanitarna knjižica