Konobar
Završetkom programa stječe se srednja stručna sprema. Nastava se izvodi konzultativno – instruktivnim načinom.
Završetkom programa polaznik će moći:
- samostalno obavljati poslove i radne zadaće u zanimanju konobar.
- uspostavljati komunikaciju sa suradnicima kao i društvom u cjelini
- raditi na siguran način
- primjenjivati postupke za zaštitu čovjekove okoline
- primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi konobar
- planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do posluživanja korisnika usluge uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika
- koristiti opremu ugostiteljskih radnji (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar)
- prepoznati psihologiju gosta i njegove potrebe i želje,
- primjenjivati europski pristup u prijemu i ispraćaju gostiju,
- razlikovati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela,
- primijeniti tehnike posluživanja i ponudu jela
- primjenjivati vrste i tehnike posluživanja pića
UVJETI UPISA
Uvjet za upis je završena osnovna i najmanje 15 godina života.
U program prekvalifikacije mogu se upisati polaznici koji imaju završenu bilo koju srednju stručnu ili školsku spremu i najmanje 15 godina života.
Programom prekvalifikacije utvrđuju se sve programske razlike, a odluku o programu prekvalifikacije za svakog polaznika donosi stručno tijelo utvrđeno Statutom učilišta.
Završni rad polaže se prema Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada, NN 118/09. Nakon što je polaznik zadovoljio na završnoj provjeri, Ustanova mu izdaje završnu svjedodžbu o stečenoj SSS – Konobar/ica
Odobrenje Ministarstva i datum izdavanja odobrenja:
KLASA: UP/I-602-07/10-03/00154 | URBROJ:533-09-10-0004 | 8. rujna 2010.