Završetkom programa stječe se srednja stručna sprema. Nastava se izvodi konzultativno – instruktivnim načinom.
Završetkom programa polaznik će moći:
- samostalno obavljati poslove i radne zadaće u zanimanju kuhar.
- promovirati atraktivnost i važnost zanimanja kuhar u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti
- raditi na siguran način
- prepoznati moguće izvore onečišćenja i širenja zaraznih bolesti i primijeniti postupke za zaštitu čovjekova okoliša
- racionalno upotrebljavati materijale i energiju,
- primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi kuhar
- planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih jela uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika,
- primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti
- pripremati jela u ugostiteljskim objektima
- razlikovati običaje pojedinih naroda i njihova nacionalna jela,
- znati podatke nužne za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda,
- znati svojstva hranjivih tvari i njihov značaj u prehrani,
- poznavati namirnica, načine čuvanja, skladištenja, konzerviranja, prerade i njihove prerađevine
Uvjet za upis je završena osnovna i najmanje 15 godina života.
U program prekvalifikacije mogu se upisati polaznici koji imaju završenu bilo koju srednju stručnu ili školsku spremu i najmanje 15 godina života.
Programom prekvalifikacije utvrđuju se sve programske razlike, a odluku o programu prekvalifikacije za svakog polaznika donosi stručno tijelo utvrđeno Statutom učilišta.
PREDMETI |
1. RAZRED |
2. RAZRED |
3. RAZRED |
HRVATSKI JEZIK |
√ |
√ |
√ |
STRANI JEZIK I. |
√ |
√ |
√ |
POVIJEST |
√ |
||
ETIKA/VJERONAUK |
√ |
√ |
|
TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA |
√ |
√ |
√ |
POLITIKA I GOSPODARSTVO |
√ |
||
MATEMATIKA |
√ |
√ |
√ |
STRANI JEZIK II. |
√ |
√ |
√ |
TEHNOLOGIJA ZANIMANJA |
√ |
√ |
√ |
KULTURNO-POVIJESNA BAŠTINA |
√ |
||
MARKETING U TURIZMU |
√ |
||
ENOLOGIJA S GASTRONOMIJOM |
√ |
||
VOĐENJE I ORGANIZACIJA KUHINJE |
√ |
||
STRANI JEZIK II. |
√ |
√ |
√ |
IZBORNA NASTAVA |
√ |
√ |
√ |
PRAKTIČNA NASTAVA |
√ |
√ |
√ |
KULTURNO-POVIJESNA BAŠTINA |
√ |
√ |
√ |
Odobrenje Ministarstva i datum izdavanja odobrenja:
KLASA: UP/I-602-07/10-03/00154 | URBROJ:533-09-10-0004 | 8. rujna 2010.