Završetkom programa stječe se srednja stručna sprema. Nastava se izvodi konzultativno – instruktivnim načinom.
Završetkom programa polaznik će moći:
- samostalno obavljati poslove i radne zadaće u zanimanju konobar.
- uspostavljati komunikaciju sa suradnicima kao i društvom u cjelini
- raditi na siguran način
- primjenjivati postupke za zaštitu čovjekove okoline
- primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi konobar
- planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do posluživanja korisnika usluge uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika
- koristiti opremu ugostiteljskih radnji (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar)
- prepoznati psihologiju gosta i njegove potrebe i želje,
- primjenjivati europski pristup u prijemu i ispraćaju gostiju,
- razlikovati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela,
- primijeniti tehnike posluživanja i ponudu jela
- primjenjivati vrste i tehnike posluživanja pića
Uvjet za upis je završena osnovna i najmanje 15 godina života.
U program prekvalifikacije mogu se upisati polaznici koji imaju završenu bilo koju srednju stručnu ili školsku spremu i najmanje 15 godina života.
Programom prekvalifikacije utvrđuju se sve programske razlike, a odluku o programu prekvalifikacije za svakog polaznika donosi stručno tijelo utvrđeno Statutom učilišta.
PREDMETI |
1. RAZRED |
2. RAZRED |
3. RAZRED |
HRVATSKI JEZIK |
√ |
√ |
√ |
STRANI JEZIK I. |
√ |
√ |
√ |
POVIJEST |
√ |
||
ETIKA/VJERONAUK |
√ |
√ |
|
TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA |
√ |
√ |
√ |
POLITIKA I GOSPODARSTVO |
√ |
||
MATEMATIKA |
√ |
√ |
√ |
STRANI JEZIK II. |
√ |
√ |
√ |
TEHNOLOGIJA ZANIMANJA |
√ |
√ |
√ |
TURISTIČKA GEOGRAFIJA |
√ |
||
POSLOVNA PSIHOLOGIJA I KOMUNIKACIJE |
√ |
||
KULTURNO-POVIJESNA BAŠTINA |
√ |
||
MARKETING U TURIZMU |
√ |
||
ENOLOGIJA S GASTRONOMIJOM |
√ |
||
VOĐENJE I ORGANIZACIJA RESTORANA |
√ |
||
IZBORNA NASTAVA |
√ |
√ |
√ |
PRAKTIČNA NASTAVA |
√ |
√ |
√ |
Odobrenje Ministarstva i datum izdavanja odobrenja:
KLASA: UP/I-602-07/10-03/00154 | URBROJ:533-09-10-0004 | 8. rujna 2010.